Berlin-shopping – Mine yndlingsbutikker

Berlin-shopping – Mine yndlingsbutikker

1) Jost: skønne tasker i mange farver og størrelser i Hackescher Höfe. Der er også et lille outlet i Alte Schönhauser Strasse. Her har de en del gode nedsatte tasker – og så slagtilbud Tasche des Tages – men også dele af den nyeste kollektion.

2) Muji: japansk-inspireret minimalisme. Tøj, ting til hjemmet, ordneting som fx æsker, refillflasker og flaconer i alle størrelser, tasker til alle formål, superenkle ting til arbejdsværelset, som fx ringbind i hvidt, sort eller natur.

3) Lamper i Rykestrasse: alskens lamper fra jugend til Bauhaus: gammelt og nyt, reservedele som nye skærme og ledninger til din gamle lampe. Glas, jern og messing. Vi har fået lamper neu verkabelt, købt skærme og en ny lukke/slukkedims. Rare folk med gode ideer og håndelag + tålmodighed med osere. Også enkelte møbler.

3) Flere lamper i Husemannstrasse: lidt dyrere og mest ældre lamper. Jugend. Men også nye lamper lavet efter gammel model fra Berlins Messingfabrik.

4) I Husemannstrasse ligger også en butik med et fjollet navn (Funny Girl) men med lækkert tøj i mange farver i bomuld, uld og silke. Jeg har købt flot mønsterstrikket cardigan/jakke i den blødeste merinould – lavet i Serbien, så prisen er langt under hvad sådan noget vil koste i Danmark. Jeg har også købt min dejlige Schahukra her. Ordet er ikke orientalsk, som det kunne lyde, men en sammenskrivning af Schal, Hut og Krage. Det er et ørevarmerpandebånd, som kan bruges i mange “stillinger”, og som effektivt hindrer mine ører i at fryse af om vinteren.

5) Trippen-sko – flere steder i byen: Hackeschen Höfe, Knaackstrasse og Neue Schönhauserstrasse. Sko, støvler og sandaler i de vildeste designs, som kræver både mod og sikkert også mere stil end jeg har, for de fleste modellers vedkommende. Men jeg har købt et par super-sandaler i det blødeste skind og faktisk også med en blød gummisål, der kan have mig gående i 7-8 timer i Berlins gader en hel sommerdag og uden problemer.

6) Skunk Funk i Kastanienallee: skægt tøj i gode og behagelige materialer – og lidt elastiske – flotte farver og Skunk Funks egne stoffer. Klassisk med et twist.

7) Schönhauser Design i Alte Schönhauser Strasse: gamle og nye designervarer – heriblandt danske klassikere (PH og Arne Jacobsen), Bauhaus-lækkerier og nye sager: tasker, lamper, husgeråd osv. Jeg købte 7-erstole til en virkelig god pris!

8) Himalaya på Schönhauser Allee: en luksus-hippie-butik med meget farvestrålende tøj, smykker og boligtekstiler. Det bedste her er Ivko-strik! De skønneste jakker, tunikaer, kjoler osv. i glad-mønstret strik i bedste uld- og bomuldskvaliteter alt efter årstiden.

9) Rituals i Alexa: dejlige kropsprodukter, der dufter skønt og eksotisk. Skummende bodyshampoo, bodybutter og også opvaskemiddel og håndsæbe + -lotion, som man nyder at have stående. Butikken ligger i det store shoppingcenter Alexa, men er en lille oase der med dæmpet belysning og stille musik. Man kan prøve produkterne ved håndvasken, så man køber ikke katten i sækken.

Comments are closed.