Deutsche Staatsoper

Deutsche Staatsoper

Nåede en rundvisning på Deutsche Staatsoper på Unter den Linden, inden den skal lukke ned til sommer for at undergå flere års gennemgribende modernisering og restaurering.

Meget flot bygning, enorme scenegrave og -lofter. Gammeldags små nussede garderober, men mon ikke det stadig er et privilegium at optræde der?

I Kristi Himmelfartsferien var vi så til Carmen i Staatsoper. Det var en overvældende oplevelse: Sad langt tilbage men midt for og med fuldt udsyn til orkestergrav og scene. Musikken var vidunderlig. Scenografien var flot og overraskende. På rundvisningen havde vi set de to sæt tøj til flere af rollerne – og nu så vi, hvordan det ene sæt blev vådt i 2.akt, hvor sangerne væltede rundt i et bassin ved et vandtårn. De bogstaveligt talt plaskede syngende rundt.

I sandhed en pragtforestilling.

I pausen drak vi sekt under prismelysekronerne, som var omkranset af spindelvævsrosetter af guld i stukloftet. Jeg håber, de bevarer det gamle “look” – også efter renoveringen, som starter til sommer.

Comments are closed.