Müggelsee

Müggelsee

En søndags- (eller helligdags-)udflugt til Müggelsee kan varmt anbefales. Der er folkeliv – af den virkelig folkelige slags på bredden af søen og langs med Spree. Man kan gå under Spree, lige hvor floden munder ud i søen og ovre på den anden side kan man – hvis man har husket den tohjulede – cykle til Köpenick. Ellers kan man tage en tur ud på søen i en båd, man kan sætte sig på en af kneiperne, eller man kan indtage en god frokost – eller kaffe og rigtig flotte kager – i Weisse Villa. Vi glædede os over aspargessæsonen med forskellige asparges-frokostretter. Findes der bedre asparges end de tyske – selv de store, tykke, hvide smager himmelsk. Villaen har en stor terrasse, hvor man også kan spise brunch, hvis man husker at reservere bord.

Fortiden er mere dyster her: huset var oprindeligt direktørbolig til bryggeriet, der ligger ved Spree lige ved siden af, men var også Stasiejendom i DDR-tiden. Ak ja. Den er smukkere, hyggeligere, menneskeligere i dag.

Vi har spist – og drukket – Sekt-Brunch nytårsdag i villaen.

Berliner Bürgerbräu
Comments are closed.