De lokale parker og pladser.

De lokale parker og pladser.

I vores nabolag er der en del historiske mindesmærker – nogle af Preusserhistorisk karakter (ikke så mange), nogle af de utallige undskyldninger og påmindelser om det 3. riges forbrydelser, og ret mange til minde om kommunistiske helte og deres kampe.

Ernst Thälmann med knyttet næve i Thälmann Park ved Greifswalderstrasse.

Thälmann er også blevet kaldt Lehmann, dels fordi han i mindesmærker ligner Lenin, og dels fordi Lehmann er et almindeligt navn i Berlin, og han således repræsenterer ‘berlineren’.

Lidt længere ude ad Storkowerstrasse finder man Einstein Park. Så man kan også vise respekt for de store videnskabsmænd.

Einstein som ung, naiv, undrende og åben, og som gammel og klog.
en sekskantet pavillon med firkantede steler og overliggere, en åbning og nogle afskårne steler. Vist noget en fysiker skal kunne forstå?

Her var vi nok ude i rabarberdelen af Friederichshain. Der var masser af graffiti (som mange steder i Berlin), ungerne legede uden opsyn, og mens vi beundrede kunstværkerne, var der en knægt, der slog en anden knægt med en stor kæp i ryggen. Det var lidt ud over, hvad vi har set på Prenzlbergs “pæne” legepladser. Måske var det tilfældigt.

(under kategorien: Noget at læse har jeg nævnt bogen Kunstspaziergänge…. Her er der forklaringer og beskrivelser af kunstværkerne)

Comments are closed.