Potsdam

Potsdam

Potsdam kan nås med S-Bahn via Wannsee på en timestid fra Gesundbrunnen. Byen er fyldt med fornem Rokoko-arkitektur: slotte og haver, og det var her Potsdamkonferencen fandt sted i umiddelbar forlængelse af 2. verdenskrig. Storbritannien, USA og Sovjetunionen delte Europa imellem sig (og Frankrig), og jerntæppet og den kolde krig var en realitet. Sært at forestille sig de tunge herrer samlet om det runde bord på det yndige mock-Tudor-slot Cecilienhof.

Cecilienhof

På Sans Souci dyrkede Friederich der Grosse 2oo år får skønheden både i hus og have. Hans hustru opholdt sig det meste af tiden på Schloss Schönhausen (se dette).

Her er Sans Souci.

Det kan anbefales at cykle rundt i Potsdam, ligesom vi havde glæde af picnic i den flotte, über-yndige barokhave ved Schloss Sans Souci.

Comments are closed.