Konzerthaus

Konzerthaus

På verdens smukkeste plads Gendarmenmarkt ligger de to kirker Französische Dom og Deutsche Dom, og midt imellem dem ligger Schinkels smukke Konzerthaus – tidligere Schauspielhaus. Det kan man få en Führung i, og det er om muligt endnu smukkere indeni end udenpå. Kl. 13 hver dag kan man komme ind.

Den store koncertsal i Konzerthaus

Og så skal man lige forestille sig, at huset blev sønderbombet under krigen og lå som en ruinhob til langt op i 80’erne – fyldt med ukrudt, flagermus og småfugle.

Det var i DDR-tiden, at det blev smukt genrejst efter alle de fineste håndværks traditioner. De kunne også noget i Østtyskland.
Guiden fortalte, at række 13 – så vidt jeg husker nr. 6 og naboer – havde den bedste akustik, men da jeg gik efter billetter, var der 2 (to) tilbage, og jeg måtte sidde oppe i et hjørne – men det var en stor og dejlig oplevelse!
Comments are closed.