Hvordan får man fat i et skateboard i Østberlin i 70’erne?

Hvordan får man fat i et skateboard i Østberlin i 70’erne?

Da Cliewe var 12-13 år ser han et program i tv, hvor amerikanske unge løber på skateboard. Han bliver straks begejstret og vil have fat i sådan et. Da man naturligvis ikke kan købe et skateboard i en butik i Østberlin, får han den idé at kontakte den amerikanske ambassade på Unter den Linden. Måske vil de i det mindste give ham en plakat med billede af en skateboarder? Desværre får han ikke held med missionen – han får hverken skateboard eller plakat – men NB: på den tid kan man gå lige ind fra gaden! Da han kommer ud, bliver han straks antastet af en uniformeret østtysk vagt, som vil vide, hvad han har lavet hos fjenden. Han får lov at gå, men næste dag bliver han i skolen i Greifenhagener Strasse spurgt af læreren og bedt om at forklare i klassen, hvad han kan have haft til hensigt med sit besøg hos den imperialistiske klassefjende. Senere får han mulighed for at købe et skateboard i Stettin i Polen, hvor man åbenbart kan købe mange spændende vestprodukter, som fx læderjakker, fodboldmerchandise fra vesttyske klubber. Disse var attraktive, selv om man slet ikke var fan af den pågældende klub!

Comments are closed.