Efterårsferie i Berlin

Efterårsferie i Berlin

så  blev det vinter i Berlin! For 14 dage siden var det sommer, og nu er er det bidende koldt. Til gengæld er der indendørs oplevelser at få overalt. Vi har netop læst Henriette Harris’ nye bog Berlin, Berlin, som virkelig kan tage læseren med ind bag kulisserne i byen. Bogen blev anmeldt som en ‘Berlin-bog for fortsættere, så den tog vi til os og nød flere af bogens ideer.

fx besøgte vi Mies van der Rohes skønne hus i Oberseestrasse. Det var umådelig smukt i efterårssol med haven i skønne efterårsfarver! Huset er superenkelt indrettet med store panoramvinduer med kig til haven. Jernrammevinduer med kvadratiske ruder. Smukke sildebensparketgulve og hvide vægge med Bauhauslignende kunst på væggene.

Vi var til frokostkoncert i Philharmonien: sydamerikanske bolero- og tangorytmer, spillet virtuost og med humor. De hed vist Bolero Berlin. En gratis gave til den der gider sidde på trappen og lytte – og det gider vi!

Martin Gropius Bau havde Sprachen des Futurismus – vildt flotte malerier, scenografier og lyddigte med fart og bevægelse ud over alle grænser og rammer.

Humboldt-universitetet har fået nyt bibliotek, som får stjerner til at funkle i øjnene på alle de studerende, der skal læse og studere der.

Og så er Neues Museum åbnet efter mange års ruintilstand og efter en overdådigt omfattende renovering. Nofretete er flyttet ind på hæderspladsen, og Frau Merkel har indviet museet. Vi derimod afstod trods stor lyst til at se museet, for TV advarede om, at der ville være lange Schlangen i weekenden, hvor der også er Tag der Offenen Tür.

Comments are closed.